2019-03-24 151 瀏覽
同事極力推介下,預早book 左星期六同朋友仔去試下呢間海鮮粥底火鍋,海鮮book 位時可早選定,免得到時去到先選會無晒,我預先選定4款海鮮,分別選左肉蟹(好大隻,2人一隻),海蝦(每人2隻,超新鮮),鮑魚(洗得好乾淨,仲要好大隻,每人1隻),象拔丰仔(每人一隻,起鮮甜,正),另有2款就老板選,當中有蠔仔再加一貝殼類,另外再有6款火鍋配料可選擇,份量都很多,當時我選左,菜肉餃,九菜餃,金菇,肥牛,魚腐,牛柏葉,最後食到堅飽,但最後發現無黎到九菜餃,老板立即補番俾我地,但由於太飽,不想浪費,只叫老板俾3粒我們便夠,2款菜餃都好好味,食完後,老板會將湯底煮成粥,好入味,但由於太飽關係,我只食到半碗,價錢$218 再有9折,平到呢⋯⋯份量又多,仲要全部都好新鮮好亁淨,無時間限制,真的覺得不錯. 絕對有下次再下次! 唯獨暫未有酒牌,但老板都好好,可自行自己帶酒,不收費,好到不得了,老板同老板娘服務都好好,好人又好傾,絕對是良心食店👍👍