2019-08-08
地點好方便,係新都城1️⃣期地鐵站出口果邊一入商場就已經見到, 舖頭用左開放式設計, 有高枱有普通枱, 用盡餐廳每一個角落👍🏿 落單都好方便, 掃一掃枱面既QR code 就可以點菜方便易用, 最方便既係可以係直接係電話度俾埋錢, 可以用信用卡, Apple Pay, 八達通, 現金俾錢💵 菜式都係以車仔麵為主, 可以揀自定或者推薦既車仔麵🍜 配料方面選擇多而且有少部分都係自家醃製🤤期間限定至抵4️⃣餸套餐($44)呢個套餐係期間限定, 可以以$44自己揀4️⃣個餸, 可以揀撈麵, 湯麵什至係菜底, 而我就揀左米線加蘿蔔, 魚皮餃, 豬耳(+2), 咖哩魚蛋(4粒), 湯方面有清湯, 薑酒湯同埋香菇素湯或者唔要可以揀, 絕對係迎合到唔同人士既口味🤩我就揀左比較少見既薑酒湯, 揀完湯之後就可以揀醬汁, 咖哩汁, 腩汁或者唔要, 為左飲到個湯既味道我就唔揀汁喇, 最後仲可以揀飲品, 紫貝天葵(細)/ 豆漿都係免費, 其實就要加$7💁🏾♀️另外仲配左一碗仔既自家製辣菜脯🤤配料都算多, 絕對對得起個價錢👍🏿 蘿蔔有3大舊而且每舊都好甜, 咖哩魚蛋整得夠彈牙入味, 個咖哩汁夠辣夠惹味🔥不過就蓋過曬個湯既味,
期間限定至抵4️⃣餸套餐($44)
配料都算多, 絕對對得起個價錢👍🏿 蘿蔔有3大舊而且每舊都好甜, 咖哩魚蛋整得夠彈牙入味, 個咖哩汁夠辣夠惹味🔥不過就蓋過曬個湯既味, 所以都試唔真個湯既味🙄 豬耳係滷得超入味, 好脆係我鐘意既味道呀🤩 魚皮餃就正正常常, 另外我仲食左朋友一塊麻辣蓮藕, 係餐廳其中一個必食既配菜, 同樣地整得超入味, 辣得黎又有麻麻地既感覺好正👍🏿 仲有酸齋同埋鼓油皇雞中翼都超入味超好食, 真心高質呀😍 菜脯同樣出色, 辣辣地菜脯撈埋肉碎一齊攞黎配個麵係好夾
另外餐廳為左響應環保, 所以所有飲品都唔會俾飲筒♻️ 咁有heart既餐廳又點可以錯過呢🥰 如果出埋小食就更好