2020-07-10
以前中學午餐都會嚟南山村食,好耐冇嚟過呢一頭,咁啱今日過嚟呢邊搵朋友,見到開咗間新嘅餐廳,而且環境特別出眾,因為本身呢邊多數都係小店,但呢間佈置係比較新潮啲,所以我同朋友二人決定食呢間。裝修真係幾小清新,又帶啲西式嘅風格,座位之間闊落,有空間感坐得都好舒服。我同朋友二人各嗌左一個午市套餐,贈送餐湯或沙律。而當日嘅餐湯係手打番茄湯,好濃嘅蕃茄味,顏色偏橙,同一般嘅西餐廳飲到嘅真係幾唔同,蕃茄味比較真,都唔錯。《黑松露蘆筍龍利魚卷配白飯蔬菜香草忌廉汁》$68第一次見蘆筍龍利魚卷呢一個菜式,本身鍾意食魚同埋蘆筍既我,覺得兩者配合一起都唔錯,味道比較清淡少少,點汁味道就會更突出。黑松露略嫌味道唔夠出,如果多番少少就更好,整體一般。《意式蒜香辣椒雞柳扁意粉》$48蒜味香濃,而且雞柳唔會好乾好孩,食起嚟都算幾滑,而且扁意粉口感好好唔會過林,都幾彈牙,推薦!追加小食《明太子雞翼》$33好鍾意食明太子嘅嘢,呢個雞翼咬開超多明太子,好滿足!最後仲有兩杯美式咖啡,即磨夠晒香濃,亦都睇得出有誠意。
《黑松露蘆筍龍利魚卷配白飯蔬菜香草忌廉汁》$68
《意式蒜香辣椒雞柳扁意粉》$48
追加小食《明太子雞翼》$33
好鍾意食明太子嘅嘢,呢個雞翼咬開超多明太子,好滿足!
最後仲有兩杯美式咖啡,即磨夠晒香濃,亦都睇得出有誠意。