2022-01-27
岩岩趕完個大PROJECT, OT左好多晚報告完之後都兩點幾, 老細就好好人咁比我地休返半日叉返電講到明第二日要準時返工!點都好啦, 早放就搵個好地方食下野慰勞下自己!同事話帶我去厚福街Mo Mo Kushiage 食好野因為已經兩點幾, 所以上到去冇咩人, 依架咁既抗疫時勢食得仲安心既, 入面環境乾淨, 幾有日本居酒屋FEEL生黑啤-$68我就唔理咁多, 一黎到即刻叫杯啤酒先, 入口好重麥味, 好好飲, 一啖飲左半杯, 好減壓呀!柚子檸檬-$65同事就叫左D杯, 柚子檸檬味都幾濃既酒, 佢話飲完好開胃!串揚牛肉定食-$128同事叫左D個, 佢請左我食左串牛, D個牛我真係之前未食過, 之係用吉列手法做既牛肉, 吉列好鬆脆, 而且個牛肉都好嫩滑, 咁做好得意好好味, 而且SET仲有沾烏東, 南瓜沙律, 泡菜, 麵豉湯, 好抵食!午餐刺身五點定食-$238我叫D個一上枱我就哇左聲, 因為真係好靚呀! 分別有三文魚, 天使蝦, 帶子, 松葉蟹腳同埋勁大粒既魚籽, 見到都好想食, 我既食法就係唔理咁多, 將D魚籽放晒入白飯度送飯食, 令我一邊食飯, 一邊有啖啖既魚籽香味, 咁樣太幸福啦! 其
講到明第二日要準時返工!
點都好啦, 早放就搵個好地方食下野慰勞下自己!
同事話帶我去厚福街Mo Mo Kushiage 食好野
生黑啤-$68
柚子檸檬-$65 同事就叫左D杯, 柚子檸檬味都幾濃既酒, 佢話飲完好開胃!
串揚牛肉定食-$128
午餐刺身五點定食-$238
我叫D個一上枱我就哇左聲, 因為真係好靚呀! 分別有三文魚, 天使蝦, 帶子, 松葉蟹腳同埋勁大粒既魚籽, 見到都好想食, 我既食法就係唔理咁多, 將D魚籽放晒入白飯度送飯食, 令我一邊食飯, 一邊有啖啖既魚籽香味, 咁樣太幸福啦! 其他樣樣刺身都好好味好新鮮, 但我最鐘意既係天使蝦, 大大隻又夠鮮味, 仲要完全冇腥味, 我真心好推薦!!!另外我想提個南瓜沙律超級好味, 出面好少食得到, 真心誠意之作呀!!!
牛舌-$68 食完自己個SET雖然其實都夠飽, 但我地唔夠喉! 所以開始叫串燒, 首先既牛舌好肥美, 口感好好, 食完有種活著多好既感覺!
大蔥雞肉串-$38 雞肉好嫩滑, 而且個汁好開胃, 送酒真心一流!
燒白鱔-$168
D個燒白鱔幾抵食, 出面某D得兩舊都成八十幾九十蚊, 依架有咁多舊先百六多D, 而且食落好正, 外皮好脆口, 白鱔肥美得黎有魚味, 我地都好鐘意
松葉蟹甲羅燒-$128 D個係超邪惡, 令人超期待既食物, 甲羅燒唔止有蟹膏, 仲有蟹肉, 鵪鶉蛋, 蔥花咁, 好惹味好香口, 不論係就咁食或者係配多士食一樣都係咁正!
食物質素高, 服務環境都一流, 同事真心好推薦! 食完叉足電咁, 老細, 我可以明天準時返工了!