2019-02-18
今日星期六,約左媽媽去太子Cafe paradise二人世界之所以揀Cafe paradise,係因為媽媽十分喜愛食羊,而Cafe paradise 人氣高,又有羊食,所以就十分安全啦Cafe非常容易前往,太子站D出口,行前2步就見到溫馨既門口室內佈置溫馨舒服,桌子四四方方,岩哂坐係到慢慢傾計!媽媽仲話好浪漫咁wor!豬年仲有幾隻可愛既豬豬陪伴呢入正題先!Cafe paradise 有set dinner,非常抵食,每個set包左前菜、湯、主菜,仲有甜品添唔想跟set既話都可以單點!仲有好多吸引既特飲,跟set只係加$15,好抵食前菜沙律,好開胃!夠冰凍,夠麻醬!真係要比like既蘑菇湯未飲已經聞到好香既菇味,飲落仲有d蘑菇粒,好好飲!主角黎啦!媽媽見到已經心心眼!因為我太少食羊既關係,本身唔知羊膝同羊架既關係!一上菜就知道分別了!羊膝大隻d,食落一d都唔腥羶,口感有d似炆羊肉既感覺,唔會話太硬,好入味👍👍配菜仲有薯蓉、我最愛既燒菠蘿,同埋翠肉瓜,一個人食分量岩岩好最後仲有杯特飲!好有睇頭,見到都已經夠開心!芒果沙冰,唔會太過甜,味道剛好!飲完已經會好飽飽,好滿足!整體黎講,媽媽都好滿
豬年仲有幾隻可愛既豬豬陪伴呢
唔想跟set既話都可以單點!
仲有好多吸引既特飲,跟set只係加$15,好抵食
前菜沙律
前菜沙律,好開胃!夠冰凍,夠麻醬!
蘑菇湯
真係要比like既蘑菇湯
未飲已經聞到好香既菇味,飲落仲有d蘑菇粒,好好飲!
主角黎啦!媽媽見到已經心心眼!
紐西蘭羊膝
因為我太少食羊既關係,本身唔知羊膝同羊架既關係!
一上菜就知道分別了!
芒果沙冰
最後仲有杯特飲!
好有睇頭,見到都已經夠開心!
芒果沙冰,唔會太過甜,味道剛好!
飲完已經會好飽飽,好滿足!
整體黎講,媽媽都好滿意!
而且全程服務非常好,好貼心,有禮貌,有問必答!下次再帶老公黎啦