2020-11-27 283 瀏覽
襯仲有sogo thankful week,呢日早收工,就特登去銅鑼灣行街搵左間都幾多好評既餐廳4-course dinner set有好多選擇基本上就係餐牌入面既main course價位就包埋appetizer, 湯, 甜品同飲品蘑菇湯配餐包蘑菇湯飲落口香濃棉滑,好足料既蘑菇,蘑菇打到好碎好細粒,餐包就係職員拎一籃出黎俾你簡既,不過可惜麵包唔熱-頭盤ceaser salad / 香煎鵝肝伴焦糖蘋果鵝肝食落,入口即融,不過食得多會有D膩,配上焦糖蘋果就可以中和返。-主菜黎喇炭燒西班牙IBERICO豬配牛肝菌汁 $360入口Juicy嫩滑,豬既脂肪比例岩岩好,外層燒到燶燶地甘香焦脆,食落有少少似叉燒既感覺。伴燒豬的醬汁也做得有誠意,用牛肝菌汁,濃郁而不膩,配上薯仔很惹味。LOBSTER RISOTTO $390隻龍蝦大大隻,廚師預先起咗肉,好貼心呀,夠鮮甜! 番茄忌廉汁好creamy,好濃厚,值得推介!-甜品有Movenpick 雪糕waffle同埋Apple crumbleWaffle比較薄身,食落輕盈唔會好飽滯。Apple crumble同埋雪糕一冷一熱,好滿足一餐呀☺️

搵左間都幾多好評既餐廳

4-course dinner set有好多選擇

蘑菇湯配餐包
蘑菇湯飲落口香濃棉滑,好足料既蘑菇,蘑菇打到好碎好細粒,

餐包就係職員拎一籃出黎俾你簡既,
不過可惜麵包唔熱
頭盤ceaser salad / 香煎鵝肝伴焦糖蘋果

主菜黎喇
炭燒西班牙IBERICO豬配牛肝菌汁 $360

LOBSTER RISOTTO $390
隻龍蝦大大隻,廚師預先起咗肉,好貼心呀,夠鮮甜!
番茄忌廉汁好creamy,好濃厚,值得推介!

Waffle比較薄身,食落輕盈唔會好飽滯。