2022-08-17
麻甩專員今日去D2 Place行完之後經過見到間幾抵食嘅餐廳就入左去試下點知勁有驚喜之餘,價錢完全唔貴,仲要勁飽👍🤤Salad挪威三文 凱撒沙律 $46比相像中大份勁多,沙律新鮮食落夠爽脆有水份挪威煙三文魚大概都有5大塊,煙燻味道重好夠夠香味,唔會太鹹之餘又唔腥,肉質唔霉夠實淨小食白汁香草 孖芝焗薯條 $31白汁配芝士基本上係prefect match,白汁夠香滑有忌廉香滑感之餘配襯芝士,芝士做到拉絲效果而且食落香濃又唔膩。焗薯條屬於比較幼身,表面個d焗得夠脆口,可以包實晒所有白汁同芝士Pizza食肉獸 超級至尊薄餅 $76熱辣辣即焗嘅薄餅!超級香而且爆晒料出黎!至尊薄餅有三色椒絲,蕃茄仔,肉醬,拉絲芝士薄餅餅底夠薄身,麻甩專員覺得薄底嘅薄餅先係最好食最正宗!而呢款薄餅唔只爆料,芝士可以拉晒絲,餅底仲要係超級脆,好食程度100分!Main板煎雞扒蛋包飯 $57 (黑椒汁)人氣No.1,蛋包飯大獎滑蛋煮到半熟效果,蛋香味好濃而且份量都幾多餐廳好聰明,將入面嘅飯底撈混蕃茄汁。咁樣就可以保留到蛋嘅香味,而唔係好似坊間咁將蕃茄汁擠係蛋上面直接蓋過蛋香雞扒好大塊,煎得好香脆好入味。黑椒汁唔會太鹹
點知勁有驚喜之餘,價錢完全唔貴,仲要勁飽👍🤤
Salad
挪威三文 凱撒沙律 $46
比相像中大份勁多,沙律新鮮食落夠爽脆有水份
小食
白汁香草 孖芝焗薯條 $31
Pizza
食肉獸 超級至尊薄餅 $76
熱辣辣即焗嘅薄餅!超級香而且爆晒料出黎!
至尊薄餅有三色椒絲,蕃茄仔,肉醬,拉絲芝士
Main
板煎雞扒蛋包飯 $57 (黑椒汁)
人氣No.1,蛋包飯大獎
滑蛋煮到半熟效果,蛋香味好濃而且份量都幾多
雞扒好大塊,煎得好香脆好入味。黑椒汁唔會太鹹亦都唔會太辣破壞左整體嘅味道。配埋個蛋包飯食好香濃好好餸飯
Drinks
抹茶奶蓋拿鐵 $32
藍蝶花雪梨蜜 伴愛玉 $32
飲品調配合適,唔會過份甜,藍蝶花調色好有氣氛,愛玉夠大舊大概佔左1/4杯,夠滑身有少量咬口