2021-04-02 449 瀏覽
OT放工行過入嚟食個晚餐,因為太夜所以冇晒炒粉麵,於是叫咗一碗五香牛腩撈麵同埋一碗鮮蝦雲吞墨魚丸麵。牛腩撈麵都有幾多牛腩,牛腩夠腍身,厚薄適中,入口食到好香嘅五香味,撈麵係用蠔油撈,唔會太乾身,麵夠彈牙,有蛋香,另外會附送一碗湯,所以可以加少少湯落啲面度,又係另一種食法。至於鮮蝦雲吞墨魚湯麵都係好大碗,鮮蝦雲吞都好大粒,一咬落去已經食到鮮蝦,餡料好豐富。而墨魚丸係自家製,好彈牙,超有墨魚味!食咗咁多肉梗係要食返啲菜,呢度啲油菜都幾抵食,$20一碟,叫咗一碟生菜一碟菜心,大大碟,啲菜好新鮮,好爽,唔會住得過老。食完仲未夠喉,所以我哋就叫咗一大炸豬扒過吓癮,炸豬扒真係新鮮炸出嚟,炸到金黃色,外脆肉嫩,真係好香口!