2016-09-28 2024 瀏覽
一心想食鰻魚飯,  呢間食評都好多讚, 去到店舗裡, 覺得好似中復鳥, 大膽地坐下, 目標清楚明確, 要了鰻魚飯, 阿之媽送上一杯水, 細心觀察地方真的感受到日積月累的塵, 要用的地方還算衞生, 沒用的裝置就勁有殘舊感, 還有見到阿之媽清洗即棄膠杯, 不知是甚麼原因要用即棄膠杯, 心諗這會是乾淨的嗎? 諗諗下阿之媽送上麵豉湯, 湯裡有紫菜(海藻)同芽菜, 點解唔係豆腐而係芽菜? 味道係OK, 有新鮮感, 好了到主角 - 鰻魚飯, 送上時是有煙的, GOOD, 魚身幾大塊, GOOD, 用筷子係可以夾得難的, (唔係吉XX夾唔難)GOOD, 醬汁都好配合  比日本淡味少少,  飯方面我覺得唔夠彈牙, 香甜度不足,總括來說超值之選,
總括來說超值之選,
2016-09-25