2018-10-18
成間餐廳好有情調💑 燈光暗暗 ,靠點蠟燭🔥主菜都有超過30款選擇 絕對唔怕揀唔落手!不過餐牌上面指示有啲唔清晰💌✍ 以為有包小食 ,原來係要額外加錢店仔細細 但裝修精緻,都坐得幾舒服🏚呢個就係墨西哥豆蓉湯🥜🌰🥜🌰開頭聽到"豆蓉"兩隻字有啲怕怕, 因為通常會好乾身, 太濃太杰,又青bb。。。點知呢個湯係紅色嘅:o 味道有少少似蕃茄湯 口感質地剛剛好 ,一反豆蓉湯固有嘅壞印:]]好彩選擇十吋pizza,否則一定唔夠食🍕🍕🍕🍕蕃茄芝士pizza 餅底夠脆 上枱嗰陣超級熱辣辣 ,令香味發揮得更:蕃茄味唔會過份重, 貼近天然嘅味道 !🍅少少酸,少少甜食唔覺唔覺,又食多幾塊🤤🤤🤤我就慣咗加少少"辣椒仔" 辣辣地仲開:::]](對唔住張相影得有啲濛)佢係大啡菇牛油果紅菜頭意粉😍聽我名完全幻想唔到係咩味, 但係食落都幾令我驚:因為呢個配搭完全未試D意粉好少唔使醬汁就好D呢個無醬, 但係唔會乾身,反而多咗一種香口嘅感:味道有啲似甜嘅麥皮, 牛油果切成粒粒🥑 加上大啡菇,更加:紅菜:雖然唔知養生黑豆同紅菜頭喺邊度 ,但只要出呢個味道夾就o)]]豆奶咖啡冇傳統咖啡咁重味, 質地算:唔會好苦澀,飲完亦都冇傳
成間餐廳好有情調💑 燈光暗暗 ,靠點蠟燭🔥
主菜都有超過30款選擇 絕對唔怕揀唔落手!
店仔細細
但裝修精緻,都坐得幾舒服🏚
呢個就係墨西哥豆蓉湯🥜🌰🥜🌰
點知呢個湯係紅色嘅:o
]]
好彩選擇十吋pizza,否則一定唔夠食🍕🍕🍕🍕
蕃茄芝士pizza 餅底夠脆
上枱嗰陣超級熱辣辣 ,令香味發揮得更:
蕃茄味唔會過份重, 貼近天然嘅味道 !🍅少少酸,少少甜食
唔覺唔覺,又食多幾塊🤤🤤🤤
我就慣咗加少少"辣椒仔" 辣辣地仲開::: ]]
(對唔住張相影得有啲濛)
佢係大啡菇牛油果紅菜頭意粉😍
聽我名完全幻想唔到係咩味, 但係食落都幾令我驚:
因為呢個配搭完全未試D意粉好少唔使醬汁就好D
呢個無醬, 但係唔會乾身,反而多咗一種香口嘅感:
雖然唔知養生黑豆同紅菜頭喺邊度 ,但只要出呢個味道夾就o)
]]
豆奶咖啡冇傳統咖啡咁重味, 質地算:
唔會好苦澀,飲完亦都冇傳統咖啡嘅嚴重副作用, 例如心跳手:
平時因為怕副作用飲唔到咖啡嘅朋友 可以試下呢個豆奶咖:
來到甜品部分🍧🍨🍦🍩🍡🍰
呢個新穎嘅配搭我都係第一次:
俾你估下入面加咗啲咩? 係黑松露呀!
原來用黑松露整甜品有另一番風味, 配搭埋朱古力🍫
唔係勁好食,但絕對唔會令P反感
由於冇用魚膠粉,奶凍質地會比一般布甸爽口,反而仲冇咁:!