2019-06-27
行太古城,見到塊介紹商場有咩食既牌,見到school food 既紫菜卷就即刻好想食,然後立即起行啦~我地order咗花郎卷。$68有10件。出黎都幾鮮豔,紅黃白綠,配撘得5錯;酸酸甜甜幾好食。裡面的牛肉少少乾但係好食既。跟住我叫咗個水冷面。因為驚食5晒個紫菜包飯,所以叫呢個,希望會開胃啲同無咁飽。面係煙韌既質地,牛肉係香同埋好食既(聞到會分泌口水嗰種)。食完果然開胃,可以食得晒啲包飯ha朋友叫既係芝士牛肉紫菜x面。最底應該係韓式拉面,又有啲似公仔面。可能煮得耐咗啲,啲面有啲林。然後啲牛肉5知係咪特登,芝士下面既部分係紅色既,生生地咁。雖然話牛肉可以生食,但無expect掀開芝士之後會係呢個效果。。。如果佢個面可以煮少一分鐘,牛肉可以煮多一陣陣,就好啦。