2021-03-27 3137 瀏覽
慶祝白色情人節,男朋友揀左間秘魯菜餐廳,我地之前都無食過秘魯菜,以為會食d粟米薯仔嘅糊,或者薄餅點汁汁嘅嘢(完全俾印度咖哩薄餅洗腦🤪)點知完全唔係個回事🙃前菜有五樣,其中最吸睛嘅一定係噴曬煙嘅炸魷魚圈配檸檬汁醃吞拿魚Ceviche。見到menu上面寫住有Tiger’s milk,以為wild到有老虎奶飲,原來係指佢個好酸嘅醃汁,唔建議就咁飲d汁,因為真係酸到面容扭曲😖然而佢唔係只得個樣,炸魷魚圈嘅鬆脆夾埋清新嘅半生熟吞拿魚口感豐富,酸酸的好醒胃👍🏻另一個值得一提嘅係慢煮豬肉Taco。Taco餅皮用紫色粟米粉整,比較少見好特別。慢煮豬肉好juicy,配搭烤過嘅牛油果同埋濃濃番茄汁,好好食啊😋其他前菜有烤三文魚、炸蝦、炸雞,味道都唔錯,但係不至於有太大驚喜。主菜方面,我地揀左慢煮豬肋骨同燒雞。慢煮豬肋骨我覺得一般,就唔花筆墨形容喇。不過燒雞好好食,香料味濃郁,唔會燒得過火,雞胸都係滑嘅,幾好幾好👍🏻👍🏻最後係個甜品,雖然唔特別出色但係見到一大盤色彩繽紛嘅生果sherbet同蛋糕,已經好開心,可以慢慢食住傾下計都唔錯。整體而言,呢間餐廳無論環境同食物質素都屬於中上,加上香港少有秘魯菜餐廳,可

整體而言,呢間餐廳無論環境同食物質素都屬於中上,加上香港少有秘魯菜餐廳,可以一試,係幾得意嘅😋