2021-12-08 297 瀏覽
之前見人影相好靚就過嚟試吓,環境比相片細好多,應該剩係得五六張四人枱,好處係全部靠窗,early afternoon應該會有好多陽光☀️隨餐附送black/white coffee 。$0我哋兩個都嗌左white coffee,入口非常順滑,但係反之唔夠咖啡味。不過冇要求嘅話佢同隻手板咁大,同埋佢有拉花!跟餐來講係抵飲嘅👍🏻牛油味噌清酒大蜆扁意粉 。$148凍咗啲,但係一食落口的確食到好香清酒味!味噌就唔係好覺。(佢呢度啲嘢好多都係偏清淡🤔)蜆都有幾多隻嘅,不過份量細咗少少,一般扁意粉來講其實可以俾多啲。白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉 。$158呢個除咗凍之剩仲要唔夠鹹,(可能我太重口味掛⋯⋯)不過問侍應攞鹽即刻都有比👍🏻啲蝦處理得唔錯,不過虎蝦得一隻,其他都係細隻蝦。啲蝦膏應該拎咗黎炒意粉,應該係想令個意粉鮮味多過鹹味,但係鮮味差咗啲,鹹味而唔夠,可以改善一下呢。試業優惠。焦糖香蕉番薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉 。$0比起班戟,佢個厚度似甜嘅蛋餅皮多啲。有兩層,上面灑咗好多糖粉,忌廉偏軟,好流質。(流質嘅好處就係冇咁膩,作用似平時啲楓糖糖漿)鍾唔鍾意就見仁見智啦👍🏻抵讚嘅係每一塊香蕉上面都有

隨餐附送black/white coffee 。$0

牛油味噌清酒大蜆扁意粉 。$148

白酒巴馬臣芝士忌廉虎蝦扁意粉 。$158

試業優惠。焦糖香蕉番薯班戟 配榛子醬及鮮忌廉 。$0
比起班戟,佢個厚度似甜嘅蛋餅皮多啲。有兩層,上面灑咗好多糖粉,忌廉偏軟,好流質。(流質嘅好處就係冇咁膩,作用似平時啲楓糖糖漿)鍾唔鍾意就見仁見智啦👍🏻抵讚嘅係每一塊香蕉上面都有焦糖皮,榛子醬都唔會太多死甜。如果正價($78)咁叫份量過細,質素都未符合價錢。但呢個係滿$200送嘅甜品,希望正價叫嘅話會好啲啦。

總結來講,環境係靚嘅,正午同朝早嚟應該最好陽光。空間闊落,侍應服務都OK,會主動幫人影相~但係上菜時間真係好慢,嘢食仲要係凍嘅。我諗佢係煮好啲意粉,先再煮啲配料,最後就會搞到分量多啲嘅意粉整凍咗個配料。份量偏小,體諒試業期間店舖啱啱起步,環境餐具都優秀,食物再進步就更加好啦🍓
2021-11-26