2019-05-28 142 瀏覽
#小秘書 已經為咗身上嘅 #皮膚敏感 睇咗三次醫生👩🏻‍⚕️👨🏽‍⚕️ 雖然開始有啲好轉,不過手腳上嘅紅點依然未退😪 搞到我邊度都唔想去👉🏻👈🏻 收咗工只好喺附近買啲 #日常用品 就返屋企。因為 #醫生 話要飽肚食藥,屋企又有排都未開飯,諗住簡簡單單食碗麵,填吓個肚。商場近來開咗幾間新餐廳,今日就試吓 #雞霸王 啦!餐牌上有個湯麵套餐,既然未試過,就叫一份馳名嘅 #湛江雞 做配料啦,湯底我揀咗 #擔擔湯🥢 不過唔知點解個 #服務員 落單時硬係要我點多個餸,我見餐牌上又好似無注名wow... 不過是但啦!我點嘅麵餐唔夠五分鐘就嚟到,外表都幾吸引嘅,不過 #擔擔湯底 就一啲都唔似,無論口味同顏色都唔似😅 雞件都唔差,肉質好滑,不過無咩雞味😛 雞件上面仲曬滿花生、香蔥粒等配料,好香口,不過口感就油膩啲啦😅 至於後加嘅 #雲吞 就得兩粒,味道一般,而且包得死實實咁😅 埋單$69一碗港式「車仔麵」我就覺得略嫌有啲貴喇!

2019-05-27