2022-09-24
媽媽同婆婆又獨自去偷歡😛我地真係好中意食辣野,呢日掉低偽韓仔,就食得盡興啲,唔洗就住就住😜我地去左旺角行街街,再係呢頭食野,我地揀左間都好耐歷史既汀汀烤活魚,中意食烤魚既都一定有聽過/食過🤩一坐低見到個Menu,有我最鍾意食嘅小龍蝦,我梗係唔會錯過啦,小龍蝦雞煲,啱晒我哋,因為婆婆就唔係咁好小龍蝦既😏唔識食呀佢🤣講返呢個雞煲,非常之入味,唔會辣到搶喉,但係好有麻香,味道豐富好有層次😍係好好味😋婆婆都話very good 👍🏻 食完個雞煲,就可以加湯打邊爐,因為食咗好多雞嘅關係,我哋主力都係叫蔬菜同海鮮,叫咗一個鮮魚卜,講個秘密俾你知,呢個其實就係花膠嚟㗎,不過係未乾之前,即係咩呀😏😏養顏呀baby😍下次打邊爐見到,就識得食喇😘食辣嘢又點少得大豆芽菜,爽口嘅芽菜,吸晒啲湯汁之後真係超惹味呀!另外我都嗌咗媽媽打邊爐必點既桂花蚌,鮮味滿滿,正!食辣嘢,飲品都好重要,呢度啤酒都好抵飲, $38就有一大支!但係媽媽仲發現咗一杯好Igable 既Apple cider,所以就放棄咗飲啤酒啦😝婆婆就揀咗支裝可樂,佢話勁正呀🥳