2024-09-21 0 瀏覽
[前菜]🥗🥗同以前食開嘅韓國餐廳相比 呢一間嘅前菜款式多好多 份量足 每一款嘅口感 調味啱啱好 味道好食 好開胃[韓式包豬肉🐽🐽] 一擺上枱 擺盤勁靚勁吸引😍😍首先講下豬肉 靚嘅五花腩🐽🐽係有三層脂肪 咬落爽口唔韌 食落唔會好肥膩同濟 仲會滲出豬五花嘅鮮味 淨係用最簡單嘅調味就可以食到豬本身嘅味道 呢一盤五花腩完全做到以上幾點 😋😋 食到舐舐脷 將五花腩擺係生菜上面,配埋洋蔥,韭菜 韓式醃蘿蔔 一粒大蒜 沾上醬料 一啖食落口層次好豐富 洋蔥嘅甜 醃蘿蔔酸爽口感 仲有醬料嘅咸香 加埋一齊食好滿足 呢個食法令五花腩昇華咗 🉐🉐🉐[韓式部隊鍋🍜🍜]呢一間餐廳所有食身份量勁足料 份量超多, 部隊鍋都唔例外 成盤野大過我個頭🤤🤤部隊鍋入面有十幾種配料 淨係腸仔都有四款 入面全部有芝士 中意食芝士腸嘅朋友一定好中意 芝士令到湯底更加濃郁 麵底掛身 啖啖都食到湯底酸酸辣辣嘅味道 午餐肉切得好厚身 勁滿足 入面仲有豆腐 金菇 芽菜等等配料 我地兩個人食都食唔曬 實在太足料啦‼️‼️‼️[Sparkling 星光清夏燒酒]🍸😍😍我諗呢枝野個個都好中意飲 仲好啱女仔飲飲落易入口 好甜 慢慢飲嘅時候仲會有陣陣米

[前菜]🥗🥗

[韓式包豬肉🐽🐽]
一擺上枱 擺盤勁靚勁吸引😍😍

[韓式部隊鍋🍜🍜]

[Sparkling 星光清夏燒酒]🍸

😍😍我諗呢枝野個個都好中意飲 仲好啱女仔飲

飲落易入口 好甜 慢慢飲嘅時候仲會有陣陣米香 完全唔苦 酒式飲落好似蘋果味 清甜 飲完覺得好清爽😚😚

餐廳嘅侍應都好好人好nice 好吹得水 仲有韓國Oppa 😍😍 服務好好 環境舒服 搞到同朋友係度食到唔肯走

• 韓式包豬肉
  • 前菜