2016-04-08
聽朋友講大埔開左間新餐廳裝修又幾靚,所以決定試一試佢!!BOOK左8點半 我地亦都好準時去到. 入到去已經9.5成滿! 仲有果0.5成當然係留左比我地啦!!靚女姐姐好有禮貌地帶我地埋枱. 坐低唔理咁多 睇下有咩食先. 一望個MENU打左個突咁既裝修估唔到個價錢咁.....平....唔通老闆蝕住做??比我想像中平得多...再望望DRINKS 個PAGE 發覺D DRINKS又幾特別WO!!由於我係有選擇困難証既..所以都係叫WAITER 幫我揀. 最後係揀左依杯柚子薑茶. 飲落去好特別好清新,仲飲到香矛味. 飲飲下會啜到D薑 雖然我唔鍾意食薑但都覺得好好飲(如果唔會啜到D薑就PERFECT)朋友叫左杯番石榴梳打. 我想講個杯好靚..杯都咁特別一點兒也不hea呀! 朋友飲左啖同我講話幾好飲叫我試下..因為我不嬲都唔食番石榴 所以諗左陣試唔試好 結果我啜左啖....又幾好飲WO 今日搞乜鬼 野飲入面有我唔食既野都覺得咁好飲既......睇黎我要對番石榴改觀(只限飲品)好! 間野有番D水準, DRINKS 咁高分 野食會一樣咁高分定失晒平衡呢!?一見到鵝肝已經發晒光所以依個一定叫啦!!結果.
心諗 大佬你用黑毛豬仲要咁大塊 你都仲收咁平...唔通員工唔洗出糧? 黑毛豬佢係煮8成既 通常我地食開既都係全熟 但佢夠膽煮8成...因為係黑毛豬!!所以冇問題! 近骨果D位好JUICY同好TENDER. 但尾尾D位就相反...但咁既價錢同SIZE係抵我比4星佢既
咬落去好JUICY 塊牛整得好好 好大塊 咬落去果下D汁流出黎..又係好好食既!
最後係飽到唔想郁 真係多得濟..如果冇個BURGER就岩岩好..估唔到係大埔都可以食到酒店既水準同味道 同埋估唔到會有咁多驚喜. 我係FEEL 到佢地係有HEART GE! 由服務員到野食野飲都非常好 100%回頭率呀!
題外話/補充資料:
哈哈. 因為太多驚喜既關係 令到我要破格!! 第一次寫食評呀XD 希望你都會有同一樣既喜悅同驚喜啦!