2023-02-25
觀塘駱駝漆一向係我既飯堂之一的好選擇,但星期六夜晚觀塘除左apm真係無乜揀既情況下就去左駱駝漆,呢間餐廳真係唔錯😋 慢煮三文魚配牛油果丼🥑慢煮三文魚外面燒得有少少焦脆,入面仲係刺身,入口即溶沒腥味。真係好有驚喜! 另外,配上牛油果都夠軟滑,有火龍果,車厘茄,檸檬,都幾開胃,個丼飯仲加上一隻溫泉蛋,啲蛋汁撈落珍珠米飯度冇得彈,呢個丼飯給我超級驚喜!😍 照燒慢煮鳥肉芝士爆丼🐥丼飯名字已經十分吸引🐤鳥肉用左慢煮既方法,雞肉係特別特別滑嫩,相當入味再配上芝士及温泉蛋,簡直係芝士控必點既丼飯。 呢一餐真係冇得輸,再加上是日例湯係磨菇湯🍄,係攪碎既磨菇煮成,不是罐頭湯,連甜點都不用吃,非常滿足,十分誠意。💯。。。慢煮屋觀塘開源道60號駱駝漆大廈3期11樓G室Tel: 5488 8867。。。。。#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #慢煮屋#觀塘#日式西餐#慢煮
慢煮三文魚配牛油果丼🥑
照燒慢煮鳥肉芝士爆丼🐥