2023-07-19
一直都唔覺得兆萬有咩特別好嘢😂今次朋友竟然推介一間火鍋任食。壹火鍋原來已經開咗好耐!應該都有一定保證🥰 而且開到凌晨2點,行到好夜都有啖好食🥢 任食時限由入座起計120分鐘。黃金時間入座最貴先係💲219,性價比幾高。一開始先揀好湯底或者揀雞煲。雞煲有8款口味,湯底亦有十幾款,好多選擇。如果揀雞煲的話就食完之後加湯打邊爐。不過我地就直接揀左中日鴛鴦湯底,骨膠豚骨湯底同沖繩昆布湯底。.套餐價錢包咗精選牛肉、海鮮、自助區等。我地決定升級刺身無限追加💲50 同和牛無限追加💲50,另外鮑魚海鮮船都係加💲50,好抵!海鮮船入面海鮮以人頭分配份量,包括有鮑魚、蜆、生蠔、生魚片、珊瑚蚌、帶子、鮮蝦、貴妃蚌。上枱時見到蝦好生猛,鮑魚仲郁緊,全部海鮮都好新鮮。鮑魚大淥約5分鐘,肉質好彈牙!貴妃蚌我都好中意,好鮮甜。和牛拼盤有五款。最好食就係極上牛板腱,肉質滑嫩,牛味濃郁。追加兩碟質素都無下跌。而刺身船都係放題質素。我就特別中意榮螺片,好有嚼口。自助區有丸類,蔬菜拼盤,飲品,雪糕自取。佢地仲自家製花茶,菊花枸杞清熱鮮毒,打邊爐飲就岩曬!📍壹火鍋 旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓
📍壹火鍋
旺角西洋菜街1號兆萬中心16樓