2020-10-19 39 瀏覽
有日放工,心血來潮好想食米線,但係食嚟食去都係嗰啲間舖頭,行行吓去咗佐敦,見到佢間舖頭名咁得意嘅!又坐滿晒人,一於試吓啦!叫咗一個口水雞,一個拍青瓜,然後同朋友一人一碗米線,我哋兩個都係叫酸辣,雖然話係細碗,但係個碗嚟到我哋都嚇一跳,呢個價錢竟然做到咁嘅份量!抵讚!講返正題先~我叫咗個豬頸肉酸辣米線,佢嘅酸菜係雪菜,我鍾意!因為我唔太食得辣所以叫咗小辣,啱啱好!唔會搶咗個味!嫌唔夠辣咩,仲有成兜辣菜圃炒擺喺度 ,任你落!夠晒大方,朋友叫咗個牛羊酸辣米線,呢個都得值讚下,羊味唔會太蘇,牛又炆得夠淋!另外口水雞都好香口,鍾意食辣嘅你可能未必夠喉,不過麻個方面控制得好好~見到隔離兩台都叫餃子🥟下次一定要試吓!不過要預番啲時間等,見到寫住餃子係即叫即整!