2023-08-28 268 瀏覽
我繼續橫掃區內嘅小型咖啡店。今日輪到呢間啦。 區內間間都係平日來是最輕鬆,一兩個人來一定有位唔駛等 唔駛預約座位 一入就即有得坐。 呢間店外面設計主打木裝修,我唔多覺有個店名在外面。其實咁熱嘅天氣 裡面算唔係太熱,都涼涼哋嘅 環境都算舒服。 睇咗一陣餐牌,食物方面都大約知道佢唔係用麵包為主 佢主打用上牛角窩夫。所以我就叫最貴嘅A Big Breakfast因為已經包個窩夫。咖啡方面 都係叫個最貴嘅“提拉米蘇咖啡”來試試,但個女樓面 無提醒客人呢杯咖啡係涷嘅。我自己較鐘意熱飲 所以叫之前似為係熱飲來,不過天氣咁熱 我都接受。味道算比到些驚喜我 因為飲面頭個層開始到底部 味道係由苦到甜嘅 係因為面頭係朱古力粉還有少少酒香味 到中間開始就重奶同奶油味 所以飲落反而咖啡嘅味道就較少 可以下次叫佢加多些咖啡會較好。個A Big Breakfast對我來講就算合格。主打嘅牛角窩夫唔算太過突出。黑松露炒蛋啲黑松露係個女樓面比客人前由一個樽用勺子加落去嘅,但咁嘅做法啲黑松露炒蛋食落係好濃味 算幾岩我口味。沙律就落咗些醋嘅汁,所以食落就較開胃些。啲腸仔就咸咗啲。其他嘢就正常味道。總括來講 在這區內算係好
我繼續橫掃區內嘅小型咖啡店。

今日輪到呢間啦。

沙律就落咗些醋嘅汁,所以食落就較開胃些。
啲腸仔就咸咗啲
。其他嘢就正常味道。

總括來講 在這區內算係好味道 價錢可以接受,我自己想試新嘢嘅心態 所以叫杯最貴嘅60蚊咖啡來試試啫
,其實佢其他咖啡都係40蚊係接受到 所以我建議都係叫正常咖啡就可以了 唔好學我咁玩新鮮感 貴唔代表一定好飲好食

再次多謝謝你們啲留意,希望幫到大家。

A Big Breakfast
提拉米蘇咖啡