2021-07-10
阿爸阿媽放假唔想煮飯,咁啱發覺仲未食父親節飯,於是決定成家落街食飯!住咗喺土瓜灣幾十年, 都知道呢間聚會小廚開咗都好多年,但真係一次都未食過!上OpenRice睇原來都幾過分,決定一家三口落去試一試佢😋老竇話想食雞煲,但係又唔想打邊爐! 咁就簡單啦直接叫個雞煲食再嗌其他小菜!薑蔥桶蠔 $168 有成七隻大大隻嘅桶蠔,有預先走油,有落食到脆邊,桶蠔都好鮮甜!豉汁蒸白鱔 $138調味適中,白鱔都係新鮮嘅, 不過蒸得過老,識落唔夠爽脆!重慶雞煲(半隻)小辣 )$198味道啱啱好,啱晒唔係好食得辣嘅阿爸阿媽,半隻雞三個人食亦都夠有突,雞肉都幾滑👍🏻香煎墨魚餅$98呢個真係極度推介,墨魚餅應該係自己打,新鮮彈牙,咬落去仲有好熱嘅墨魚膠肉汁!一碟有八件,抵食!店員非常殷勤,仲介紹我呢個藍妹啤酒promo比我地一家,上網登記成為會員,就免費送兩支640ml嘅藍妹啤酒!正到爆!咁啱做到今日咋🤣
薑蔥桶蠔 $168
豉汁蒸白鱔 $138
調味適中,白鱔都係新鮮嘅, 不過蒸得過老,識落唔夠爽脆!
重慶 雞煲(半隻)小辣 )$198
香煎墨魚餅$98