2022-09-22 68 瀏覽
成日行過呢條街,都冇留意原來有間咁正嘅居酒屋,直至我個frd帶我嚟先知😍佢係要行樓梯落地下嘅餐廳,一入去勁有feel, 仲有個mini魚市場咁,睇得出d魚生應該幾新鮮😜✨鳶極上壽司十貫 - 見住師傅喺我面前切刺身同整壽司,一路望住已經流晒口水😂果然真係夠晒鮮味,最鍾意係個海膽軍艦同帆立貝壽司,另外個三文魚籽軍艦都有驚喜,師傅磨左少少紫蘇碎夾喺中間,個味幾特別幾清新~✨席前火炙和牛壽司 - 全程望住成個火炙過程,見住佢d油脂滲出嚟,入口即溶好惹味~✨火炙五貫盛 - 燒得剛剛好,半熟狀態,燒到一半師傅會查d燒汁上面再燒,令魚生更入味!😍✨雞盛 - 一碟有5串,有晒雞腿肉,雞肉丸,雞腎,雞肝同雞翼,都幾抵玩!雞翼好入味;雞腿肉嫩口👍✨厚燒牛舌芯 - 真係幾厚切,咬落好爽口,唔錯🤩✨銀鱈魚西京燒 - 一上碟覺得好肥美,味道醃得入味,肉質幾滑,如果油脂多d會更正😋

鳶極上壽司十貫

席前火炙和牛壽司

火炙五貫盛

雞盛

✨厚燒牛舌芯 - 真係幾厚切,咬落好爽口,唔錯🤩
厚燒牛舌芯

銀鱈魚西京燒