2023-12-01
有咗屯馬線,去新蒲崗變得好方便。今次嚟到海膽仔,喺鑽石山站行10分鐘即到。餐廳唔算好大,但光線充足,加上日式嘅裝修,整個環境都好舒適。呢度食目種類好多,由最基本嘅 壽司、刺身、熱食、串燒到生蠔都有。唔同口味嘅朋友都一定有嘢啱食。壽司方面,叫咗壽司拼盤同牛油果軟殼蟹卷。壽司拼盤嘅三文魚腩壽司極肥美,油脂分布平均,入口即化又夠油香,正!帶子同海膽都十分鮮甜。牛油果軟殼蟹卷,軟殼蟹脆卜卜又香口,加埋軟滑嘅牛油果,感覺清新。之後加兩串串燒。先嚟燒雞皮串,勁脆!一啲肥膩感都冇,感覺似食薯片,配啤酒一流!煙肉車厘茄串,車厘茄勁大粒,而且又甜又juicy,一咬爆汁,唔錯!再嚟兩個熱食。野菜牛肉鍋(可配烏冬),牛味濃,肉質鮮嫩,仲有大量蔬菜及菇類。鍋物用上幼身稻庭烏冬,口感適中,唔會因為浸住湯而變得過腍。而且用幼身烏冬,感覺冇咁heavy。食到呢度已經好飽,但忍唔住想試吓佢個西京燒銀鱈魚。鱈魚肉質鮮嫩,而唔係用雪到死實嘅魚扒。魚煎得夠香但冇燶,可見師傅手勢一流。雖然好飽,但都不禁食曬😋值得一提係服務態度十分好,員工有禮,收碟夠快👍🏻再加上食到飽飽都唔洗$500,真係好抵!! 下次再嚟新蒲崗記住一試!!
值得一提係服務態度十分好,員工有禮,收碟夠快👍🏻再加上食到飽飽都唔洗$500,真係好抵!! 下次再嚟新蒲崗記住一試!!!