最近係上環發現左有水準 有驚喜嘅西班牙 crossover 日式餐廳 聽負責人講佢哋嘅廚師係澳洲藍帶畢業後返來 所以就特登叫左餐廳力推嘅西班牙海鮮飯來試下 不得不說 真係非常之高質!係香港相信好小地方食得到禁好食嘅海鮮飯🥘 個飯非常之有口感 啖啖都有好濃嘅海鮮味 而且材料十分豐富 大大隻嘅蝦同蜆鋪係面 望到已經流曬口水 。份量方面 一碟就夠2至3個人食 叫多2個人來食都無問題。之後仲叫左個西班牙溫泉蛋炸薯粒來食,一個小食可以有三種食法,種種食法都有唔同感覺 值得去試吓! 最後仲試左幾款串燒,雞腿肉配西班牙芝士同雞頸肉鵝肝串燒,店員介紹所有雞串都係用無激素嘅日本雞肉加上串燒嘅配撘好新穎特別 十分好味! 力推👍🏻

2025-02-20