2024-03-20
阪神出了新餐牌,今日6點搶閘去做第一台客, 霸一個最有利位置,盡情打卡✌️日本豚肉薄燒~富士見套餐一人前 $1380美國牛肉厚燒~富士見套餐一人前 $1380食鐵板燒最開心就係可以近距離欣賞師傅精湛嘅手藝,今晚負責主理我們套餐的師傅非常認真和專注,連細節位都能做到一絲不苟,服務員也十分專業,清楚講解每一道菜餚的名稱和建議品嚐的先後次序,值得一讚❤前菜三點 – 以下是服務員建議的品嚐次序▫️地瓜糕,甜甜哋▫️山芋、水雲,鹹鹹哋,好滑溜▫️酒煮田螺,鮮甜帶少許酒味季節沙律▫️蘆薈柚子汁沙律,柚子的清新和微酸令人更加開胃刺身三點▫️鯛魚、油甘魚、吞拿魚赤身,由味道最淡的鯛魚開始,接著是個人最愛 擁有獨特魚香的油甘魚,最後是味道最濃的吞拿魚赤身,三款都非常優質。火焰北寄貝北寄貝上淋上海膽汁,為原來已經鮮甜嘅北寄貝再加添一點鮮,加倍鮮味。伊勢海老配SALTY•7龍蝦🦞生猛又大隻,係整個套餐嘅靈魂👻,配自家製龍蝦汁和青椒仔,簡單調味已經非常好味,配龍蝦的飲品是SALTY •7,非常吸睛的紫色,服務員話係老闆喜愛的顏色💜,可選擇有酒精和無酒精,鹹檸檬加tonic,上層紫色嘅泡泡,是用櫻花蝦煮湯加蝶豆花打成嘅泡泡
日本豚肉薄燒~富士見套餐一人前 $1380
美國牛肉厚燒~富士見套餐一人前 $1380
食鐵板燒最開心就係可以近距離欣賞師傅精湛嘅手藝,
前菜三點 –
以下是服務員建議的品嚐次序
▫️地瓜糕,甜甜哋
▫️山芋、水雲,鹹鹹哋,好滑溜
▫️酒煮田螺,鮮甜帶少許酒味
季節沙律
▫️蘆薈柚子汁沙律,柚子的清新和微酸令人更加開胃
刺身三點
火焰北寄貝
伊勢海老配SALTY•7
龍蝦🦞生猛又大隻,
係整個套餐嘅靈魂👻,配自家製龍蝦汁和青椒仔,簡單調味已經非常好味,配龍蝦的飲品是SALTY •7,非常吸睛的紫色,服務員話係老闆喜愛的顏色💜,可選擇有酒精和無酒精,鹹檸檬加tonic,上層紫色嘅泡泡,是用櫻花蝦煮湯加蝶豆花打成嘅泡泡,飲落有櫻花蝦味好特別!
季節煮物
白蘿蔔、法邊豆、甘筍,薑汁蟹芡,蘿蔔超淋無渣。
和牛湯
木魚花湯底,稀有部位嘅三筋肉,鮮甜好味。
漬物·
湯·炒飯
▫️龍蝦麵豉湯,
用翻龍蝦頭來淆製的麵豉湯
▫️炒飯
🔲日本產豚肉薄燒,
都是鹽和蒜片等的簡單調味,非常好食。
🔲美國牛肉厚燒,
是牛柳部位,有肉味,口感鬆軟到令人一試難忘💕
甜品
最中餅、藍莓芭菲、橙酒多士、士多啤梨🍓咬開有自家製的乳酪😋
整體用餐體驗非常好,服務好,食材優質,非常有誠意👍