2023-01-26 732 瀏覽
新年同幾個朋友諗去邊食開年飯聚一聚,見到牛頭角開左間新店”重慶老巷”,又有同事食過話好好味,膽粗粗去試一試佢😃去到見到舖面唔大,雖然係小店但好乾淨,裝修又幾有味道,不過食物質素先係最重要😜未齊人叫兩個冷盤試下味先,分別叫咗皮蛋同牛栢葉,真係有驚喜,有種番左大陸食既味道👍🏻辣得黎夠香食完冷盤即刻想試其他野睇下質素係咪真係咁高,真係掂,同事無介紹錯👍🏻串燒燒得岩岩好,d肉相信亦有調過味,唔係好似某啲舖淨係食孜然粉味🫢🫢同事話黎到一定要試下雞煲,羊腩煲同煲仔飯,不過羊腩煲已經賣晒🫠唯有試下雞煲,雖然有小朋友唔叫得辣,但估唔到個汁都好正,惹味得黎入口又甜甜地,大人小朋友都岩食🤗煲仔飯係用砂煲煮夠正宗,仲見係老闆親手逐煲即叫即整,雖然要等但食到個飯焦又入味都覺得值回票價😎另外老闆推介左個清湯腩同春卷都好好味,飲品試左蜜桃茶都一d唔馬虎👍🏻呢間下次一定要再黎,天氣凍希望下次試到羊腩煲🤭
新年同幾個朋友諗去邊食開年飯聚一聚,

食完冷盤即刻想試其他野睇下質素係咪真係咁高,
真係掂,同事無介紹錯👍🏻

呢間下次一定要再黎,天氣凍希望下次試到羊腩煲🤭
2023-01-25
  • 煲仔飯