2016-05-03 3112 瀏覽
串燒,對我而言,係一點都唔飽肚,可能因為我喜愛食飯,但突然想起好似真係好耐冇食過串燒,於是約左朋友一齊食,而哩間既串燒係我一直都想試既其中一間,原因係因為真係幾有名同間中我會見到身邊既朋友POST哩間既串燒,所以先好奇地想試下我地提早一星期已打電話去訂位,幸運地有位(因為聽聞幾FULL) 我地睇左張叫餐紙好耐都諗唔到叫咩好,因為實在太多選擇,最後我地簡左以下幾樣..柚子汁燒豬頸肉:食第一口,好特別,原來柚子汁同豬肉都幾夾,燒得剛剛好,唔會老同膩燒牛俐芯:好好食,我平時食開都係薄切個種,同埋好似會燒到好老咁,但佢哩度既牛舌係燒到半熟同埋好有口感 燒甜蕃薯: 一般所食到既甜同冧,無咩特別燒白鱔:好食,燒得好冧同好入味,本身個醬汁唔同平時燒汁既味,可能係哩度獨有既芝麻炸雞翼:我地係佢地個PAGE見到話我地只是叫一句"叫我LEUNG X首"就可以每人免費有一只,幾好食一帶一露:好好食,當然賣相好靚之餘,味道好新鮮好夾,海膽同青瓜沙拉撈埋一齊食好鮮甜,帶子好大粒,我同朋友一齊SHARE左一半,配左黑松露好好味燒菠蘿:燒得剛剛好同好甜好多汁,意想不到咁大份,我以為得2-3塊,估唔到有咁多舊京燒銀鱈

柚子汁燒豬頸肉:食第一口,好特別
,原來柚子汁同豬肉都幾夾,燒得剛剛好,唔會老同膩
柚子汁燒豬頸肉
燒牛俐芯:好好食
燒甜蕃薯: 一般所食到既甜同冧,無咩特別
燒牛舌同燒蕃薯仔
燒白鱔
芝麻炸雞翼
一帶一露
燒菠蘿
京燒銀鱈魚:超好食
完全入口即溶,哩個真係必叫
係2-3人份量
京燒銀雪魚
黑松露蟹肉炒飯: 平想食到既炒飯,加左黑松露令炒飯出左,味道幾好
黑松露蟹肉炒飯
整體上,我覺得串燒店來說,真係幾好食,雖然價錢係中上價位,對我哩d打工仔黎講,間唔中一次都ok既,但食入口個刻真係會有叮一聲既感覺

2016-04-28
柚子汁燒豬頸肉