2021-04-12
聽同事講公司附近新開既印度餐廳野食唔錯,於是去咗試試。餐廳環境好舒服,仲會播埋印度歌,而且店員超級友善,唔錯!有好多款印度咖喱揀,間餐廳真係好正宗!我地點咗純番茄湯、甜酸咖哩蝦肉、烤麥餅同玫瑰蜜炸奶球,飲汽水同椰青水。個番茄湯既番茄味好濃郁,可能加咗香料,所以飲落辣辣地,同番茄本身既酸味好夾,微辣得嚟又帶酸,飲落好開胃👍🏻另外當然要試下印度咖喱同烤麥餅。我地揀左甜酸咖喱,可以配魚肉、雞、羊等等,我地選擇配蝦。印度咖喱比較杰身,咖喱有青椒、紅椒,番茄、洋蔥等等材料,味道好香好惹味,酸酸微辣,蔬菜清甜,而蝦肉份量足夠,肉質仲係好彈牙!配埋烤麥餅一齊食其係好夾!玫瑰蜜炸奶球係傳統既印度甜品,因為佢會浸喺糖漿到,所以每一啖都食到滿滿既甜味。咬落去口感軟綿綿,好特別!食印度菜就會覺得要配返個椰青,原個新鮮椰青上枱,睇一睇椰青一啲啡色都冇,代表非常新鮮!飲完真係好清甜清爽,好解渴。另外仲附上長匙羹,方便食埋啲椰青肉!
餐廳環境好舒服,仲會播埋印度歌,而且店員超級友善,唔錯!
配埋烤麥餅一齊食其係好夾!
咬落去口感軟綿綿,好特別!