2018-10-15 239 瀏覽
熱食中心臥虎藏龍系列之大埔行:早幾日見朋友Po相出黎就問距系邊度食既 距就發D資料比我,今日就特登系九龍灣搭巴士過去試下味,一落車見到有兩個啊蛇就行左埋去問下路,根據啊蛇既指示直行過紅綠燈轉灣就到 入左大埔街市就去交交水費先 之後再上兩層就系熱食中心(呢個熱食中心完全無指示,為有靠自己搵,行第一圈睇漏眼行返轉頭中間就見到間鋪)四周圍望 企左一陣個泰國籍服務員好有禮貌錦問幾位,我用手指示意一個後距就帶我去搭人地枱 一坐底望左望張餐牌:二選一「A冬陰公湯粉」/ B「喇沙雞絲湯粉」試下個喇沙湯粉先,有機會先再試個冬陰公湯粉本來想叫多碟泰式豬手(個哥仔話豬手未煮好未有)跟餐送埋野飲 照舊「凍檸茶少雪」,好快碗粉同杯野飲就同時間送黎見到浮滿紅油心唸金翅大鑊鳥吹開面果D紅油用匙羹完畢左D湯底試試:入口好溫和啖啖椰香中帶鮮甜,唔好比表面既景象嚇親呢種溫和既喇沙啱曬香港人食配料既蝦已經去腸爽口有蝦味,雞絲就比較有咬口金邊粉就比一般街外食既粗身不過都口感都幾爽口。今次特意過黎試味有驚喜下次有機會再試個冬陰公湯粉同泰式豬手我自己都幾食得呢碗野我可以覺得飽證明分量有返禁上下 食飽就行返落去搭巴士走人。返九
就行左埋去問下路,根據啊蛇既指示直行過紅綠燈轉灣就到
入左大埔街市就去交交水費先
之後再上兩層就系熱食中心(呢個熱食中心完全無指示
,我用手指示意一個後距就帶我去搭人地枱 一坐底望左望張餐牌

本來想叫多碟泰式豬手(個哥仔話豬手未煮好未有
)跟餐送埋野飲 照舊「凍檸茶少雪」,好快碗粉
喇沙粉絲雞湯金邊粉餐

同杯野飲就同時間送黎
見到浮滿紅油心唸金翅大鑊鳥
呢種溫和既喇沙啱曬香港人食
配料既蝦已經去腸爽口有蝦味,雞絲就比較有咬口
下次有機會再試個冬陰公湯粉同泰式豬手
我自己都幾食得呢碗野我可以覺得飽證明分量有返禁上下
食飽就行返落去搭巴士走人。返九龍灣既搭車既途中完全唔感覺口渴
喇沙粉絲雞湯金邊粉餐