2022-03-28 359 瀏覽
位於深水埗白楊街,路過幾次都比佢個長樓梯吸引住,今次終於有機會食到喇🥰🥰(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌗🌑汁燒牛肉定食($98)📍白飯有三文魚子/漬蛋黃呢個定食推介👍🏻👍🏻👍🏻 個牛肉汁好惹味,用佢撈飯可以食曬成碗飯,然後白飯係珍珠米,加埋上面有三文魚子同漬蛋黃,真係想encore多一碗🥰🥰🥰惟一係啲牛肉有少少韌,要咬多幾啖先食到😂😂可能咁岩今日煮耐左😝咖哩吉列雞排定食($148)呢個一上枱我即刻嘩左聲,塊吉列雞扒差唔多大過我塊面🤣食落勁脆,食得出係新鮮炸起既。不過我覺得如果係吉列豬扒可能會好食啲,因為塊雞扒連埋皮炸,食多幾舊其實都有啲滯🙈🙈個咖哩就中規中距,唔會好辣,用黎送飯都唔錯,不過就無乜驚喜🤔🤔炸吉列蠔($58/3隻)好好味好好味好好味😋夠曬熱辣辣,一咬開爆曬汁🤣🤣而家都大隻同夠飽滿,我地每人食完一隻,爭食第3隻🙈Flat White(lunch set +$25)咖啡方面,恕我直言係水準之下,奶啡黎講一黎太水,二黎個啡底又有啲燶左,所以就麻麻價錢:🌕🌕🌗🌑🌑Lunch set大概都係100蚊既價錢,以cafe黎講唔算特別貴,但比同區既其他鋪頭價錢又高左啲🤫交通:🌕🌕🌗🌑🌑位於

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
汁燒牛肉定食($98)
📍白飯有三文魚子/漬蛋黃
汁燒牛肉定食

咖哩吉列雞排定食($148)
吉列咖哩雞排定食

炸吉列蠔($58/3隻)
炸吉列蠔

Flat White(lunch set +$25)

價錢:🌕🌕🌗🌑🌑

交通:🌕🌕🌗🌑🌑
位於深水埗白楊街,位置唔算話特別方便,係太子站同深水埗站之間,2邊都要行一段路先到,附近都係屬於舊區,好多同類型既cafe小店,行去好多cafe既大南街都係大約5分鐘左右😆
當日我地咁岩好好彩係楓樹街附近搵到個咪錶,先至可以去到食,唔係就要博一博泊街邊/放棄去第二道食😫😫

環境:🌕🌕🌕🌕🌑
Nomad入面既環境係非常chill,地下個層係bar枱/高枱,我地咁岩被安排坐到最入既房仔,2個人坐勁大張枱😂😂可以慢慢影相,傾計大聲啲都唔會嘈到人🙈
同埋佢成個設計都係好日式,感覺好寧靜,非常c服,有少少去左京都既感覺🥲🥰

佢仲有一條signature既樓梯上上層,之前路過都見過好附女仔係個樓梯打卡😆😆

性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
雖然咖啡今次差左啲啲,但啲野食都幾有驚喜架,特別係啲小食既部份,所以都會想encore試埋其他set😺同埋環境真係舒服既,好岩情侶黎食,店員都係好nice有禮貌🥰🥰

不過留意番用餐時間得一個鐘🤔🤔想坐耐啲傾計既可能就要諗下之後去大南街啲cafe🤣
午餐
汁燒牛肉定食