2021-09-29
下昼4點幾,原本諗住入去求其食啲嘢頂吓肚,點知發現幾樣野都好好味呀,之後越叫越多,飽到晚飯都唔洗食🤪而且好抵食,我哋下午茶時段去仲抵😍黑豚肉冬陰功湯底配金邊粉,$49 (下午茶)平時鍾意飲冬陰功湯嘅朋友一定要試呢個粉,勁正。平時泰國餐廳一碗湯都唔平,呢個仲多埋粉同豚肉,粉勁滑易入口,肉都好味,湯底同平時飲嘅一樣咁正,最後我梗係連啲湯都飲晒,正😋青木瓜沙律,$26 (下午茶餐)估唔到青木瓜沙律都好好味,好正宗,而且26蚊有咁大份,真係好開心😍甜度同酸辣度都啱啱好。平時啲泰國餐廳起碼60 70起。青檸梳打,餐+14呢度嘅青檸梳打係自己加水落去,用嘅仲要係泰國嗰隻梳打水,正。要咗少甜,啲青檸汁夠酸,好開胃,唔錯。泰國海南雞飯,$68 + 8 轉脾呢個飯就得午餐,冇下午茶餐,不過都唔貴,而且轉咗脾,啲雞肉勁滑,加埋佢俾嘅海南雞汁,真係好好味,攞黎撈薑黃飯食,真係一流。龍眼冰,午餐+18朋友叫咗龍眼冰,佢話唔會好甜,龍眼都好多,滿意🤣炸雞翼,$39後來見啲嘢食都唔錯,又加咗份小食,炸雞翼。佢唔會炸得好油,出面冇加粉,所以皮係香脆嘅,入面嘅肉都keep到嫩滑,唔錯唔錯。泰式甜品拼盤,$39拼盤有6
黑豚肉冬陰功湯底配金邊粉,$49 (下午茶)
青木瓜沙律,$26 (下午茶餐)
青檸梳打,餐+14
泰國海南雞飯,$68 + 8 轉脾
龍眼冰,午餐+18
朋友叫咗龍眼冰,佢話唔會好甜,龍眼都好多,滿意🤣
炸雞翼,$39
泰式甜品拼盤,$39
拼盤有6件,3件我最愛嘅椰汁糕,同3件第一次食嘅斑斕糕。椰汁糕好好味,又甜又香。而可能因為本身唔好斑斕味嘅嘢,所以覺得斑斕糕一般,如果可以換晒椰汁糕,呢餐就滿分啦🤣
最後提吓,雖然餐廳都係男店員,但係服務好好,有個店員好有親和力😊又多一間以後一定會再去嘅餐廳😊