2023-10-02
Holiday mode有驚喜的串燒店🫣第一次去堅尼地城搵食 索性想揀間望到海傍的chill下 結果揀中呢間串燒店雖然小店地方唔寬敞 但bar枱位睇到入面即燒即送出黎都唔錯☺️燒厚牛舌堅好食😋食完真係可以再NG鵝肝多士比較試過其他的薄身 但相對油膩感較低😉鵝肝煎法同其他試過唔同 呢個外層微脆都唔錯燒豚肉荔枝串食落有層次又幾fresh另外燒雞胸軟骨都燒雞皮都好出色🤤食到8899想加個甜品 原意想叫個抹茶紅豆刨冰 但門口幾搞笑的staff話無哂 即刻有啲失望點知隔左一陣又話可以special 做一個Oreo比我地😍結果原來big boss仲有呢個shaved ice Oreo shaved ice 的Oreo唔算好多仲好碎但個冰出奇地超綿滑!甜度又岩岩好👍🏻無唸過串燒店可以有一個咁有質素的shaved ice🥰整體食物質素都好好 門口男staff好搞笑兼又中又英溝通咁又有啲可愛😜feel到佢係一個有性格有態度的人👍🏻我有少少欣賞佢😂最後溫馨提示大家最好book位先 見座位唔多booking都頗full 同埋係pet friendly restaurant 😄
有驚喜的串燒店🫣
燒厚牛舌堅好食😋食完真係可以再NG