2022-01-06
去開樹記買野,又見就黎無晚市堂食,想食手撕雞,就去試試佢。7點左右佢都full full地既,不過都有位。二人行唔想念就叫左個2人餐-$188(4.5/5) 性架比勁高,份量勁足料。兩個女仔一定食唔哂😂鹽焗刀削雞,佢勁足料真係半隻正常雞既size。肉質好香雞味,勁大碟。醬皇豬手,成餐最驚喜❤️下次會因為豬手再黎。啖啖肉,勁入味。骨膠厚感重,會小漿口,正。麻辣雞腎,餸酒一流,唔會好辣,細細粒,食完一粒會想食下一粒,食下食下就唔覺意食哂😂酸辣雲耳,又係有驚喜既一個餸。佢偏酸多d既,好開胃,又係下次會再叫既野食。郊外油菜(有得選菜心/生菜),佢個餐有埋菜係好好既,平時去街好小會就咁叫菜,跟餐有就感覺健康d😛太子鵝油撈粗 / 絲苗白飯我地各叫左一款。太子鵝油撈粗真係好香,佢係食完吞左落肚後,個口會有陣醬油香味。白飯都係香米味,粒粒分明。總結: 佢性格比真心高,平均質素都幾好,豬手同雲耳仲有驚喜,店員姐姐仲幾有人情味,下次去開深水埗會再黎😛😛😛