2021-12-31 71 瀏覽
燒豬頸肉~~ 其實好鍾意食豬頸肉既~ 平時怕唔健康比較少食, 但今次出街食街, 用左難得既QUOTA, 食到美味既炭香豬頸肉好開心呀~~餐廳做出曼谷街頭~~炭香四溢的正宗泰式燒豬頸肉~~配上自家製泰式酸辣蘸汁, 好正!  蟹肉炒飯 啖啖蟹肉好醒胃. 口感好豐富, 應該加左D肉鬆,腰果, 炸蔥炸蒜等. 所以食落有咬口有層次  冬蔭功可說是最經典的泰國菜. 酸酸辣辣湯, 餐廳加左草菇和秀珍菌~~ 都有香濃既蝦味.隻蝦都幾多膏, 同好香~但我覺得唔夠辣 細細粒既泰式魚蛋~~ 十分十分彈牙~~ 香脆… 加上酸辣汁才是靈魂. 個酸辣平衡得岩岩好, 食完一粒又想食第二粒.  柚子大蝦沙律好開胃,味道口感一流。通菜勁勁勁嫰口仲點左鳳爪泰式奶茶和青檸水

蟹肉炒飯

柚子大蝦沙律
好開胃,味道口感一流。

通菜勁勁勁嫰口

仲點左鳳爪