2015-05-16 1104 瀏覽
過海真係好多特色西餐選擇 成日都銅鑼灣食飯 今次決定行遠小小去到天后食飯 其實係比呢到個洋蔥湯吸引我黎 餐廳環境我好喜歡 讓人有種暖暖的感覺 可以好好享受我的晚餐呢到set dinner 好豐富 好多選擇 沙律都有5個選擇 哈哈 咩都想試下 所以就叫左2個5 course set dinner 一份烤美國安格斯牛柳  另一份係法式芝士焗原隻龍蝦點完餐佢就比左蒜容包同鵝肝醬 份量都幾多 仲好好味 本身個包夠香脆 仲要個鵝肝醬好出色 忍唔住唔等湯黎就食😝 我揀左鮮蝦田園沙律 沙律好大份 蝦好彈牙好新鮮 好特別的係沙律有柑/橙 最鍾意係佢用黑醋醬 因為本人唔好帶子 所以就無試到朋友的扒帶子配田園沙律我最期待的洋蔥湯終於出場 我係好滿意呀 好多洋蔥 味道岩曬我 而多士上滿滿的芝士同洋蔥湯好夾 果然冇黎錯呀😍呢到連頭盤都好大份 好小餐廳頭盤會咁呢個份量 法式焗田螺有成6 粒 等我仲以為佢得2粒嫁😬😬 佢個薯溶整得好好食 好香牛油味 不得不推介的就係呢到嘅法式芝士焗原隻龍蝦 有份量之餘 係個味道好好 平時食龍蝦我會覺得冇味 但呢到我唔知佢點煮 但就係好入味好正呀一路上菜呢到的份量都好大 有d擔心會

餐廳環境我好喜歡 讓人有種暖暖的感覺 可以好好享受我的晚餐

一路上菜呢到的份量都好大 有d擔心會食唔曬我的牛柳 哈哈 好在份牛柳沒有很大 係我可以ko 的份量 剛好填飽肚子😁

呢間野除左洋蔥湯我好想試 souffle 係另一樣我好期待的食物 佢好特別有oreo口味 當然要試下啦
 賣相同味道都很好 就係欠了一球雪糕 哈哈 太習慣食甜品配雪糕喇

總體而言 呢間野食 呢個價錢 份量足 味道好 係過海黎講叫做平呀 而且員工都好好 會自動幫我加水😁😁 好滿足的一餐
  • 洋蔥湯
  • 法式芝士原隻龍蝦