4天前 0 瀏覽
今日同朋友去食台灣野,好耐無去過台灣有啲掛住滷肉飯便當😍。我叫左慢烤雞髀肉滷肉飯便當🍱🩷🩷🩷🩷🩷 佢烤得好香噴噴又夠熱辣辣,即叫即烤個雞髀肉,而且有小小甜甜地既醬汁係表皮上,十分惹味,個滷肉飯係偏少少甜口,又唔會話太濃味好漏。加上半個滷蛋同少少甜甜地既粉絲配搭埋酸酸甜甜既酸菜同椰菜🥬,送飯一流,又唔會太咸,層次好豐富。估佢唔到👍🏻我朋友叫左個手工滷肉便當🩷🩷🩷🩷 我地試完個雞髀肉滷肉飯便當,一致認為加多9蚊叫雞髀果個抵食啲👍🏻😂但可能有時食唔到太多野,就叫手工滷肉便當好啲🤓我哋叫多左一個台式紅燒牛肉麵🩷🩷🩷🩷🩷 佢個麵既質感好煙靭👍🏻好彈牙,又唔會煮得太淋,岩岩好,好有咬口,同埋啲牛肉炆到好淋,一咬落就融化。完全唔洗牙力,又夠入味👍🏻,配上酸酸甜甜既酸菜好開胃🤤我同朋友太好胃口了,叫多左兩個小食試下。分別係芝士吞拿魚粟米蛋餅🩷🩷🩷🩷🩷 我地都覺得呢個口感比較豐富,佢個蛋餅既芝士勁足料,而且加左好多吞拿魚同粟米,好有咬口,配埋燒汁好惹味,個粟米令到成個蛋餅都唔漏。另一個係芝士火腿肉鬆蛋餅🩷🩷🩷🩷 ,可能食得太飽再上呢個小食,已經飽到食唔曬,不過佢都相當足料,佢既芝士係流心,可能係即整關
今日同朋友去食台灣野,好耐無去過台灣有啲掛住滷肉飯便當😍。

我同朋友太好胃口了,叫多左兩個小食試下。分別係芝士吞拿魚粟米蛋餅🩷🩷🩷🩷🩷 我地都覺得呢個口感比較豐富,佢個蛋餅既芝士勁足料,而且加左好多吞拿魚同粟米,好有咬口,配埋燒汁好惹味,個粟米令到成個蛋餅都唔漏。另一個係芝士火腿肉鬆蛋餅🩷🩷🩷🩷 ,可能食得太飽再上呢個小食,已經飽到食唔曬,不過佢都相當足料,佢既芝士係流心,可能係即整關係,而且肉鬆同火腿配搭得好正!仲有甜甜地既燒汁,不過食到後面已經太飽食唔落,我地比較偏向鍾意食吞拿魚粟米蛋餅多啲,可能加埋粟米感覺上無咁漏。

我地叫左兩杯西柚綠茶🩷🩷🩷🩷🩷解下油膩,佢西柚味都好清香,而且飲落去西柚味都幾酸甜好開胃,加埋佢個綠茶較清清地,好清新,食左咁多油膩野一定要食反杯解下滯😂👍🏻