2023-04-02 1509 瀏覽
不停搜羅巴斯克蛋糕的我 咁岩係某社交平台見到有人推薦左依間位於葵廣的小店。 據聞是由前酒店餅師主理 , 其大熱甜品係拿破崙蛋糕。 而我依個對巴斯克蛋糕情有獨鍾既人 緊係首選都係巴斯克蛋糕啦 位置方面 係條巷仔入面、茶芝味隔離,招牌都被menu所遮掩 ,認真好易走過唔多覺呢😅蛋糕款式相當多 好多都好吸引呢🤤🤤價錢都唔算太貴 。 講番巴斯克蛋糕, 見到有兩款口味,size都唔一樣 班蘭巴斯克芝士蛋糕及原味巴斯克蛋糕 。 班蘭口味是cut cake size , 價錢都相對平($30/件) ; 而原味則是一個裝 ,價錢固然會較貴 ($55/個) 。 不過可見係原個比較受歡迎(?) 因為最後一個都俾我買埋🤤本身以為依間巴斯克蛋糕與一般餅店差不多 但意料之外既係 內裡係好creamy 既流心口感 真心係驚喜 畢竟流心既效果唔多地方有 大多都係會偏實心、芝士蛋糕口感 。 芝士味唔會太濃都唔會太膩 , 岩岩好 絕對抵食

蛋糕款式相當多 好多都好吸引呢🤤🤤價錢都唔算太貴 。

講番巴斯克蛋糕, 見到有兩款口味,size都唔一樣
絕對抵食
原味巴斯克蛋糕