2011-08-19
經雜誌介紹,新蒲崗有一間有水準兼價錢大眾化的西餐廳,決定要和友人們一起品嚐一下...坐下聽著柔和的Jazz,令人心情變得更加好,餐廳情調做得很好,加上坐位很大很舒適。但服務員跟我們說這個一早已經沽清了,服務員建議我們下次來之前要打電話預定。玉米片勁香脆,配上濃濃既半溶芝士、肉醬、配上酸咪咪既Sour cream、Salsa sauce,鍾意芝士同味濃既我地根本冇法抵受咁大既誘惑,冇得頂 X 10!一邊襯熱食,一邊聽著玉米片勁香脆既聲音,二分鐘內已沽清!個汁幾好味,唔係間間都整得好味,煙三文魚份量ok啦!當服務員把鵝肝多士放在我們面前時,心裡不禁說:「嘩!好香呀!」厚薄適中的鵝肝放在法式麵包上,香味至極,把它煎得金黃香滑,入口即溶。再配上中間的汁真的好吃到讓人流淚。飯一端上桌就聞到好香松露味,飯很Creamy,意大利飯煮得剛好,粒粒分明,不會因為遷就香港人口味而將之煮得太軟,好有咬感,唔錯,值得一試至於個黑毛豬我就好滿意,因為唔係一般既豬扒甘豬扒頗厚身,黑毛豬燒得很香口,Juicy,Tender!飯後感 :平時也會和朋友去新蒲崗區內其他西餐廳用餐,Houston是一間有水準的西餐廳,比同
決定要和友人們一起品嚐一下... 坐下聽著柔和的Jazz,令人心情變得更加好,
餐廳情調做得很好,加上坐位很大很舒適。 但 服務員跟我們說這個一早已經沽清了,
服務員建議我們下次來之前要打電話預定。 玉米片勁香脆,配上濃濃既半溶芝士、肉醬、
配上酸咪咪既Sour cream、Salsa sauce,
一邊襯熱食,一邊聽著玉米片勁香脆既聲音,二分鐘內已沽清! 個汁幾好味,唔係間間都整得好味,煙三文魚份量ok啦! 當 服務員把鵝肝多士放在我們面前時,心裡不禁說:「嘩!好香呀!」
再配上中間的汁真的好吃到讓人流淚。 飯一端上桌就聞到好香松露味,飯很Creamy,
意大利飯煮得剛好,粒粒分明,
不會因為遷就香港人口味而將之煮得太軟,好有咬感,唔錯,值得一試 至於個黑毛豬我就好滿意,因為唔係一般既豬扒甘
豬扒頗厚身,黑毛豬燒得很香口,Juicy,Tender!
飯後感 :
平時也會和朋友去新蒲崗區內其他西餐廳用餐,
Houston是一間有水準的西餐廳,比同類大眾扒店都做得要好
總括今次真係有驚喜,附近又容易泊車,讚!