2019-11-30 60 瀏覽
細細個就已經好中意食烏冬,大個識食日本手打烏冬之後 就更加喜歡🥰今次搵到出色既烏冬店,向大家好好推介😋📍黑松露忌廉三文魚腩帶子烏冬($115)之前食過一次忌廉烏冬,真係有一層忌廉,好漏好嚇人,所以本身都有啲卻步🤭之後見到相片原來係忌廉湯底,就決定一試,果然有驚喜😋面頭有一pat黑松露,令成個湯底都充滿着黑松露嘅香味,配上忌廉湯底 香而不漏 好正👍🏻而配料亦唔吝嗇,有四至五件三文魚腩 仲有三舊原隻帶子添🥰手打烏冬當然係好彈牙好有咬口😆📍八沢冷烏冬 ($65)另外一款就揀咗撈胡麻醬嘅冷烏冬~只有沙律菜蟹柳絲同蕃茄依d簡單嘅配料,因為胡麻醬撈烏冬先係重點,真係好夾好好食👍🏻而且麻醬分開裝,按照自己的喜好加落去,好貼心😛📍鹽燒白鱔 ($58)除咗主菜之外亦都有幾款小食前菜同埋串燒揀架~我地叫左比較少見既白鱔,新鮮燒起,個皮燒到燒卜卜好正😆但以依個價錢就真係有少少略貴🤨
📍黑松露忌廉三文魚腩帶子烏冬($115)

📍八沢冷烏冬 ($65)

📍鹽燒白鱔 ($58)
  • 黑松露忌廉三文魚腩帶子烏冬