2018-12-03 133 瀏覽
帶住兩個小朋友去黃埔樂園玩,個個都又攰又餓....就去左附近個food court 睇下有冇新野!巡視左一圈,最後都係揀左呢間台灣野,始終台灣野比較受我成成員歡迎!我地點左祖傳雞肉飯,新竹炒米,紅燒半筋牛肉面,當然唔少得人氣高企既奶蓋系列!難得food court 有台式飲品,仲要係我最愛的奶蓋,即刻變心心眼😍點左菜返埋位等,諗住即叫即整冇咁快有得食,點知唔夠10分鐘就開始可以拎食物喇!個半筋牛肉麵好正,湯底有小小辣,可以刺激下味道,伴菜既蘿白好淋好入味!至於個雞肉飯,有驚喜啊⋯⋯原來啲雞肉已有撕成雞絲,帶住兩個小朋友都唔會驚食到周圍都係!唔洗10分鐘,兩個小朋友就食晒個碗雞絲飯!我至愛的奶蓋果然冇令我失望友人話可以媲美喜茶奶蓋!

至於個雞肉飯,
有驚喜啊⋯⋯原來啲雞肉已有撕成雞絲,

我至愛的奶蓋果然冇令我失望
友人話可以媲美喜茶奶蓋!
  • 奶蓋飲品系列