2023-06-18
睇完中醫路過昇悅商場,原本諗住求其醫肚,但點知食落有驚喜👍🏼晚餐揀咗春雞($158)同比目魚($167)做主菜,頭盤有黑松露蘑菇湯同蝦沙律,湯幾濃,蝦沙律嘅蝦同菜同好新鮮👍🏼(忘了拍照)主菜春雞幾大隻,雞肉整得幾嫩滑,連男友咁大食都話好大份👍🏼 春雞有跟配菜沙律同薯仔,份量好足👍🏼我碟比目魚都幾大舊,煎得好靚好香口,配菜沙律、薯仔同瓜都幾好食👍🏼餐飲order咗cappuccino同青瓜青檸梳打,男友讚咖啡幾香,梳打都唔錯唔會太甜同好清新👍🏼最後上咗甜品乳酪杯,完全冇諗過咁大杯,乳酪仲要係近似希臘式濃厚乳酪再加啲granola同芒果汁調味,簡單但好食👍🏼於是,響以為是但食個輕食晚餐下,食咗個勁飽勁滿足晚餐😂 餐廳門面有啲似咖啡店/bistro咁,完全估佢唔到,服務都好好,食完就有人收碟,overall 值得推介👍🏼👍🏼 下次嚟呢頭會再encore
晚餐揀咗春雞($158)同比目魚($167)做主菜,
頭盤有黑松露蘑菇湯同蝦沙律,
湯幾濃,蝦沙律嘅蝦同菜同好新鮮👍🏼
(忘了拍照)
主菜春雞幾大隻,雞肉整得幾嫩滑,
我碟比目魚都幾大舊,煎得好靚好香口,
配菜沙律、薯仔同瓜都幾好食👍🏼