2020-03-12
我不嬲都好鐘意愉景灣既環境,今次特登入去行山。行山前就諗住食個lunch,揀餐廳既過程比我地遇到間逢星期五有午市套餐既coffee shop,每個餐都係$68(連餐湯)。我地見咁抵就入去試下。跟餐既蕃茄湯,不過不失啦,冇乜特別Spagetti alla carbonara ($68): 呢個卡邦尼意粉份量真係幾少下,味道上唔夠濃,意粉偏硬,不過值得一讚既係佢唔係用普通既煙肉,而係夾雜d肥肉個種,係令到個意粉幾香口同有咬口Risotto with porcini mushrooms($68): 我個人覺得個risotto好食過carbonara,夠香同夠味,雖然份量都係唔多,但本身個醬汁容易產生膩感,所以相對上易飽Pas-ciok nut & cream ($38): 真係好好飲!尤其係個cream一d都唔膩,好細滑,唔似即食個種咁厚重,同個朱古力味好夾,唯一美中不足既係朱古力唔夠熱辣辣Jamaica Ice Chocolate ($55): 呢杯雪糕是成餐最好食既食物,個cream同朱古力上面既一樣啦,加上個雪糕好軟身,入口即融,真係好好食哦總結:呢間coffee shop都係主打甜品
跟餐既蕃茄湯,不過不失啦,冇乜特別
總結:呢間coffee shop都係主打甜品,佢既主食真係麻麻地,但甜品真係好正😍😍如果有機會入愉景灣既一定要試試佢既甜品!