2023-08-02
今日我同朋友去咗西環呢間餐廳午餐,真係有驚喜!餐廳門面裝修好靚,有個花園仔,以為走田園風格。入內佈置走復古風,有情調,樓底高,裝修以古典風為主,幾有心思,牆壁嘅掛畫、餐桌、擺設同餐貝等都好靚,每個位置都係打卡位。樓上滿座,我哋安排坐樓下。叫咗1個lunch set,套餐包括前菜,主菜和飲品。前菜:田園柚子沙律🥗真係好清新,好多柚子,而柚子嘅酸甜味同車厘茄新鮮蔬菜完美結合,非常開胃。主菜:紅酒🍷牛尾意大利飯牛尾燉得好諗軟,加埋濃郁的紅酒香氣同味道,配上椰菜花飯,好好味。另外,又叫了hojicha mochi bagel 配牛油果煙三文魚同洋蔥忌廉醬。Bagel口感外脆內煙靭,夾餡有麻糬,口感很豐富,同埋鮮美嘅三文魚同牛油果真係好搭配!加埋洋蔥忌廉醬,好正。每一口都帶俾我無限享受,令我想再食多個。最後加$38試咗佢哋嘅原味巴斯克芝士🧀️蛋糕。蛋糕質地綿密,芝士味道香濃,完全係一個芝士控嘅夢幻。另外,我叫咗杯水果烏龍茶,好清新。食得好滿意,又係傾偈好地方,下次會再嚟。
叫咗1個lunch set,套餐包括前菜,主菜和飲品。
前菜:田園柚子沙律🥗
主菜:紅酒🍷牛尾意大利飯