2023-07-05
餐廳係永吉街呢條橫巷入面,地點都幾方便。餐廳雖然鋪頭細細,但睇得出裝修都花左心思,放左好多越南色彩的畫同帽。一食之下,超級驚喜,樣樣都好地道好好食,原來係正宗越南人主理。鵝肝醬牛肉法包套餐$68 呢個係即叫即焗,所以要等一陣。職員叫我地要襯熱食。一咬落去,法包面超級脆!但入面係好鬆軟,真正的外脆內軟😍真係未食過咁高質素的法包!聽到職員同食客的對話,原來法包係餐廳揾人訂做,根據餐廳自己的食譜,難怪咁好食!入面的餡料都十分豐富,烤牛肉份量驚人,好香口惹味,加埋靈魂的鵝肝醬,咸咸香香,另外仲有酸菜,成個配搭係💯🤤配餐好抵食,價錢已經包左一杯熱飲,性價比一流!招牌火車頭湯檬$90 原本想叫蕃茄蟹肉湯檬,但原來中午就賣晒,下次要早d黎。但呢個火車頭湯檬都好好食😋湯底好清甜,應該用左好多牛骨,牛肉同香料煲成。面頭仲加左大量牙菜,金不換,葱,洋葱提升層次。入面的配料好豐富,有熟牛,牛根,牛栢葉,牛丸同生牛肉。最鍾意生牛肉,入口嫩滑又鮮味🤤招牌海南雞半隻$90全部雞肉去晒骨,雞肉好嫩滑好香!半隻份量都好大碟,配埋秘制的香辣汁更惹味😆咸梅青檸梳打$28咸咸地酸酸地,幾解渴👍🏻總括來說,呢間小店食物質素爆
鵝肝醬牛肉法包套餐$68
招牌火車頭湯檬$90
原本想叫蕃茄蟹肉湯檬,但原來中午就賣晒
招牌海南雞半隻$90
咸梅青檸梳打$28
咸咸地酸酸地,幾解渴👍🏻
總括來說,呢間小店食物質素爆燈,性價比一流,回頭率係100%🤩🌟