2019-12-21 37 瀏覽
去左近荃灣廣場嘅享和街搵食,今次食餃子~ 湯餃/煎餃有6款口味,可以叫6隻或者10隻,仲可以揀雙拼餃。又或者可以揀食餃子麵,仲有幾款小食可以食。😋1️⃣ 熱蘋果雪梨山渣水 & 酸甜蘿蔔首先上枱有跟餃子加配嘅蘋果雪梨山渣水同埋可以按人頭免費點嘅酸甜蘿蔔。蘋果雪梨山渣水個山渣味好出,酸酸地好開胃😌 酸甜蘿蔔調味適唔會話過酸,幾好食😋2️⃣ 野菌豬肉湯餃 6隻超飽滿!每隻餃子都好大隻,好足料~ 個野菌味都幾香。 湯餃子個湯底應該係稀左嘅粉葛鯪魚湯,幾特別,唔錯。3️⃣ 雙拼煎餃子 各5隻揀左雲耳椰菜餃同埋黑松露芝士餃。煎得好靚,表面金金黃黃好吸引,食落口個皮煎得好脆。雲耳椰菜餃雲耳好好咬。黑松露芝士餃超正,好香,咬開見到每隻餃都落左好多黑松露🤩 兩款餃同樣地好足料。4️⃣ 櫻花蝦雞翼 5隻櫻花蝦聞落去好香!雞翼係蜜餞底,味道唔錯~整體「深味餃子」surprise到我,好欣賞佢嘅餃子真材實料,隻隻都好飽滿,包得好靚,而且調味亦都適中👍🏻👍🏻👍🏻 食起上黎夠飽肚又唔會覺得好大負擔~ 正呀😋😋
去左近荃灣廣場嘅享和街搵食,今次食餃子~

1️⃣ 熱蘋果雪梨山渣水 & 酸甜蘿蔔

2️⃣ 野菌豬肉湯餃 6隻

3️⃣ 雙拼煎餃子 各5隻

4️⃣ 櫻花蝦雞翼 5隻
櫻花蝦聞落去好香!雞翼係蜜餞底,味道唔錯~