2021-12-27
早一個月已經預訂左聖誕早鳥優惠,連加$540一個人,一開始訂既時候係因為出面好多熱門自助餐都已經full哂,見到佢聖誕正日收費都只係5百幾所以就試試佢,當初都冇抱太期望,但食完之後,同朋友都覺得估唔到性價比都幾高。1. 食物:沙律冷盤等種類都唔小,好多同價位什至比佢貴既自助餐 沙律都會做得好hea,放啲沙律菜係到就算,但佢有幾款唔同既沙律簡,特別有個南瓜沙律,個個都話好食。另外,自助餐要有既刺身、熱葷都唔錯,最特別係有熱溶芝士,呢啲真係自助餐小見,我地都拎左幾轉,室外亦燒烤區,有燒牛扒、燒豬、燒牛舌芯、燒蝦同大粒既帶子,燒物真係做得唔錯,好小自助餐會有牛舌芯,而且佢既牛扒完全可以拍得住外面既扒房,外皮燒得香脆,但依然可以保持到5成熟既質感。值得一題既係佢既粥,好多自助餐既粥都只會提供白粥,但呢間都有心思,當晚有龍蝦帶子粥,入面都幾多蝦肉同帶子粒👍🏻,甜品方面,有個榴連布甸好好食入面住全部都係榴連容,但可惜只係出左一輪,其他既甜品就味道正常,可能因為當日係聖誕,棉花糖支棍都用左識發光既螢光棒去做裝飾,所以吸引左好多小朋友去排隊拎。2. 服務:無論執枱既姨姨定廚師態度都非常好,特別係外面燒
2. 服務:無論執枱既姨姨定廚師態度都非常好,特別係外面燒烤區既哥哥,佢見到我地夾緊塊扒就即刻話燒過塊俾你啦呢塊熱啲。
總結,去之前無論係社交平台 定OpenRice 都見到話呢間自助餐麻麻地,冇咩食物選擇,不過黎到之後就發覺,食物係貴精不貴多,好過某啲貴價自助餐好似好多野咁但每樣都唔好食。餐廳亦冇將貨就價,反而我地都覺得呢到既食物質素令我地覺得佢仲好多出面啲成千蚊既自助餐,所以食完係會想入黎再食多次。