2021-12-14
話說幾個月前同個足球迷朋友去過係油麻地既足球主題餐廳, lockerdining room! 個次食完仲覺得幾特別, 因為香港冇乜依類餐廳, 而且D野又幾好食, 印象唔錯, 估唔到相隔唔係好耐, 今日已經係山頂廣場開左分店!黎到依間分店門口, 即將比佢既裝潢設計吸引住眼球, 一件件珍藏簽名波衫同鞋, 一枱一椅, 枱上既擺設, 水杯, 食具等等全部都係精心設計, 好似小展館咁。 法國鵝肝和牛漢堡 $198一層熱溶芝士包裹住厚厚既和牛漢堡肉, 上面放左一件煎到金黃色既鵝肝, 望到個樣都流口水~ 鵝肝超級油潤, 口感軟綿綿, 入口即時爆出鵝肝油香味, 漢堡肉雖然厚身, 但煎得好好咬落好多肉汁, 牛味好重, 同鵝肝既香MIX埋一齊簡直係人間美食!!法國鵝肝秀珍菌意大利燴飯 $178同樣愛鵝肝既朋友叫左依個意大利飯, 黎到既時候可以見到兩件鵝肝所流出黎既油份, 滲左落意大利飯度, 拌一拌勻, 成個飯都足滿鵝肝香, 依點真係超正, 夠肥美既鵝肝先做到依個效果! 入口即溶成個口都係鵝油香!意大利飯既口感亦恰到好處, 口感帶點彈牙煙韌, 同醬汁完美融合, 堅好食!王林蘋果Apple Crumble $
法國鵝肝和牛漢堡 $198
法國鵝肝秀珍菌意大利燴飯 $178
入口即溶成個口都係鵝油香!
王林蘋果Apple Crumble $88
依個Apple Cruumble係凍食, 一層清甜既既王林蘋果, 中意佢仲保持到爽爽地既口感, 唔會太淋, 食落亦唔會太甜膩, 不錯!
今次黎到山頂店依然帶到驚喜比我, 除左更有特色同更靚裝潢外, 感覺食物比之前更高質, 相信之後如果有番外國遊客, 依度一定好受歡迎, 趁乎爆棚前黎食多幾次先得