2021-09-20
野草一直好想食呢間米之蓮一星,中午一開book到8pm timeslot就趁放假去試😋自己本身唔係特別鍾意食串燒,諗住嚟食下環境同有⭐️餐廳。全部waiter都係外國人,好有LA feel!比起奇奇怪怪嘅部位或內臟,我都係鍾意食雞髀雞胸,所以比人話唔識食…當第一串inner thighs 到左: 真係超有驚喜😂 燒得好香,外脆內軟,雞肉好嫩口Miso thighs: 自己覺得香草同雞肉燒起上嚟唔夾Corn: 可以逐粒叫,為左試多幾樣餸,我同野草share左一件. 成餐感覺最健康嘅食物☺️ 其實就係天婦羅粟米,只係表面脆,入面都係牛油粟米嘅質感,食得清淡或者餐餐要有菜嘅應該會覺得佢幾好食Half KFC: 辣、脆既椰菜花,特色菜,值得試。(Inner thighs ➡️ miso thighs↘️half KFC ↙️corn)第二/三round叫左Biceps: 同thighs相似,但大大粒wings: 同樣燒得好香,加辣粉好好味meatball: 個賣相好得意,味道亦都唔錯,有洋蔥粒(?) 但之前幾串都啖啖肉,呢串即刻覺得差咁啲heart: 野草叫既😂 食完就係…我真係唔可以食內臟嘅感覺Oys
Miso thighs: 自己覺得香草同雞肉燒起上嚟唔夾
Half KFC: 辣、脆既椰菜花,特色菜,值得試。
第二/三round叫左
Biceps: 同thighs相似,但大大粒
wings: 同樣燒得好香,加辣粉好好味
Oyster: 比起thigh 多咗層脂肪,肉質冇咁林
(◀️Thighs▶️and bicep)
小插曲: 我哋嗌完第三round發覺串bicep仲未到,追咗三次,原來漏咗單。最後waiter好好咁free左比我地,再送多兩串thighs. 🤩🤩(結果試晒三款thighs😎)
總結係: 食開啖啖肉,唔愛脂肪嘅女仔應該同我一樣會鍾意食thighs ❤️
餐廳都幾難book一個禮拜前要book la (6pm/8pm/8:30pm/9:30pm/10pm), 我八點去到已經冇咗chicken skin etc hot items)