2015-10-16 450 瀏覽
星期日約左經紀睇樓,先喺附近既食店醫肚。好多食店門口已經泊滿車,唯獨呢間西餐廳仲有車位,但見室外座位空無一人,唔知質素如何!聽門口侍應講呢間餐廳原來係新開張,見餐牌,走中價路線,星期日冇set,唔怪得人流不及隔離食店啦~大無畏精神,試試墨西哥菜吧!選擇坐喺戶外,入秋送上涼風好舒服,而且又可以望住架車,心情靚靚!因為係今日既第一餐,習慣想飲杯咖啡,所以冇叫到 Mocktail ,先黎2杯凍 Latte,估唔到又沖得幾好飲,奶同啡味道好夾,醒神晒!Nachos (with veggies) - 唯一一款我地識既墨西哥小吃,賣相好靚,其他餐廳只會將粟米片同芝士跟其他涵料隨意撈埋,但呢度係好有心機擺得好靚,成朵花咁!粟米片有2種顏色,一種係平常見到的,另一種我估係加左波菜?所以係綠色既!雖然係小吃,但份量一D都唔少!除左2種粟米片外,裡面混了2種醬,仲有青、紅、黃椒粒,加上半溶芝士同埋好特別既香茅籽,其實一D都唔漏,我地2人清碟完全冇難度!蜆肉扁意粉 - 廚房等我地食完個小吃,先上呢個主菜,免得放耐左變凍影響質素,服務夠晒貼心!扁意粉軟硬適中,至怕食到淋意粉,呢度做得唔錯。蜆魚有微微既鮮味,而

大無畏精神,試試墨西哥菜吧!

蜆肉扁意粉 - 廚房等我地食完個小吃,先上呢個主菜,免得放耐左變凍影響質素,服務夠晒貼心!扁意粉軟硬適中,至怕食到淋意粉,呢度做得唔錯。蜆魚有微微既鮮味,而且份量頗多。

我地會再黎試下其他菜
2015-10-11
  • Nachos (with Veggi)